20 mrt. 2007

Toch autoloze zondag in Noord, Zeeburg vervuilt alleen verder

De stadsdeelraad Noord heeft woensdag 14 maart j.l. besloten zich aan te sluiten bij de Schone Luchtdag die de gemeente Amsterdam organiseert op zondag 23 september 2007.
Op initiatief van de fracties van de PvdA en GroenLinks discussieerde de stadsdeelraad over het belang van deelname aan de Schone Luchtdag. Volgens deze fracties moet de deelname van Amsterdam Noord vooral gezien worden als onderdeel van het bewustwordingsproces bij de bewoners t.a.v. de energiebesparing en de verbetering van de luchtkwaliteit.

Wim Molenaar, fractievoorzitter van GroenLinks: “De stadsdeelraad heeft hiermee een belangrijk besluit genomen. Niet eerder heeft Noord aan een dergelijk initiatief meegedaan. Maar de tijden zijn veranderd. Wie wel eens met inwoners van Noord praat weet dat ook een flink aantal van hen zich zorgen maakt over de wereldwijde klimaatcrisis en de afnemende luchtkwaliteit en leefbaarheid in de directe woonomgeving. En is dat niet zo zeer om henzelf, dan is dat toch zeker vanwege de toekomst van hun kinderen of kleinkinderen.” Het Dagelijks Bestuur is opgedragen vóór 1 mei 2007 met een actieplan te komen.

Nu blijven alleen de andere fracties in Zeeburg koppig vasthouden dat deze dag slechts symboolpolitiek is. Ze missen daarmee een unieke kans. Zeeburg is het enige stadsdeel dat op 23 september niet mee doet. GroenLinks Zeeburg zal de andere partijen blijven oproepen om toch, net zoals Noord, mee te doen met de "schone lucht dag".

Geen opmerkingen: