16 apr 2007

21 april: excursie naar IJburg

Terwijl er gegokt kan worden op de stijging van de zeespiegel, kunnen GroenLinksers op excursie naar IJburg.

Zaterdag 21 april a.s. krijgen Amsterdamse GroenLinksers de kans om IJburg beter te leren kennen. Mildi Rouw en Saskia Daru organiseren dan namens het federatiebestuur een drietal excursies:
  • Een volledig nieuwe wijk, door Hetty Welschen. Over een wijk 'Zonder Scheidslijnen'. Wonen en sociale infrastructuur: wat gebeurt er, welke plannen zijn er en wat valt er te beleven op IJburg?
  • Van water naar wijk.Start in het Bezoekerscentrum IJburg over o.a. de achtergronden, het land maken, de stedenbouwkundige uitgangspunten en de infrastructuur. Met daarna een rondwandeling over de IJburg eilanden.
  • Natuurexcursie Diemerpark en omgeving.Fietsexcursie door Merijn van Leeuwen. In het Diemerpark en omgeving krijgt de natuur na een grote sanering weer de ruimte. Bijzondere natuur raakt zo direct aan de dichtbevolkte stad: ijsvogels en ringslangen kijken vanuit de achtertuin.

Verzamelen om 12.15 uur op IJburg (exacte locatie volgt nog op de website), om 12.30 uur gaan de drie excursies van start. Voor de natuurexcursie heb je een fiets nodig, beide andere gaan te voet. Na afloop van de excursie rond 14.00 uur is er nog de gelegenheid om gezamenlijk na te praten en een drankje te drinken. De excursies zijn gratis, drankjes moet je wel zelf betalen.
Aanmelding : Gezien het beperkte aantal plaatsen worden belangstellende leden verzocht zich van te voren aan te melden voor één van de excursies bij Wim Molenaar, tel: 020-552 3479 van het Bureau GroenLinks Amsterdam. Geef dan ook aan welke van de drie excursies je voorkeur heeft. Wees er snel bij, want vol is vol!

Geen opmerkingen: