21 aug. 2007

Biologische markt op Zeeburg! (actiepunt 49)


GroenLinks wethouder Jan Hoek opent op 29 augustus vanaf 12:15 een biologische markt op Zeeburg! (actiepunt 49)

Zes enthousiaste marktkooplieden bieden vanaf woensdag 22 augustus de bewoners van Zeeburg de mogelijkheid om wekelijks hun boodschapen biologisch te doen op een kleine markt.
Elke woensdagmiddag vanaf 12.00 uur tot 19.00 uur is aan de C.J. van Eesterenlaan een keur aan biologische producten te verkrijgen: groente en fruit, kaas, brood, kruidenierswaren en delicatessen. De markt komt naast de bloemenstal op de kop van het Borneo eiland.
De groentekraam op de markt is een voortzetting van de groenteloods aan de Zeeburgerkade en de overige kramen zijn op zaterdag te vinden op de Nieuwmarkt.

Proefmarkt
De markt is een proefmarkt. Gedurende een jaar wordt er ervaring op gedaan en samen met het stadsdeel gekeken of er voldoende belangstelling is voor de markt, of er vraag is naar meer diversiteit van het aanbod en of de locatie voldoet.

Tijdens de feestelijke opening zijn er vanaf 12.00 uur pannenkoeken en poppenkast voor de kinderen en lekkere hapjes en muziek voor iedereen die komt kennismaken met de markt

Geen opmerkingen: