11 dec. 2007

Klimaatconferentie en Green IT

Vandaag vindt de Klimaatconferentie van de gemeente Amsterdam plaats. GroenLinks wethouder Marijke Vos (Milieu) presenteert daar de Amsterdamse klimaatvisie aan diverse vertegenwoordigers van Amsterdamse bedrijven, instellingen en kennisinstituten.
Amsterdamse klimaatvisie. In de klimaatvisie staan de concrete voorstellen waarmee Amsterdam de CO2-uitstoot gaat verminderen met 40% in 2025. Het is een ambitieus plan,

Om de doelstelling in 2025 te realiseren wil de gemeente klimaatcoalities smeden tussen bedrijven, instellingen, kennisinstituten, burgers en de gemeente zelf, om gezamenlijk en samenhangend aan deze doelstelling te werken.

Een van de eerste initieven die het nieuws haalt is Green IT.

Amsterdam wil maatregelen om de omvangrijke ICT-sector in de stad 'groen' te maken. De hoofdstad zit op een knooppunt van transcontinentaal dataverkeer en herbergt veel grote ICT-bedrijven, datacenters en aanverwante computer-, internet- en mediabedrijven. Door hun toenemende internetgebruik zijn deze ondernemingen de laatste jaren echter fors meer energie gaan gebruiken. En dat is slecht voor het klimaat.Met het project 'Green IT' wil de gemeente dat ICT-bedrijven overgaan op moderne koeltechnieken, zuiniger apparatuur en restwarmte. ''De potentie om in deze sector tot emissiereductie te komen, is groot'', aldus de stad maandag. Een lager energiegebruik betekent immers een lagere uitstoot van CO2.

Geen opmerkingen: