8 jan. 2008

Gehrels wil megadome in IJmeer


Ik weet niet wat ik moet vinden als ik lees dat wethouder Gehrels (PVDA) een groot stadion wil bouwen tussen Almere en Amsterdam in het IJMEER. Is het als grappig proefballonetje, ala de geslaagde imitatie van Ed van Thijn door Kooten en de Bie, die de Olympische winterspelen naar Amsterdam wilde halen? Of is het serieus, en wil zij het water, met belangrijke natuur en cultuurwaarde dichtbouwen en en-passant de plannen voor betere (auto?) verbindingen tussen Almere en Amsterdam nieuw leven inblazen?


Ik heb toch steeds de indruk dat sporgelegenheden in de binnenstad eerst naar de rand en daarbuiten worden gedreven, sportvelden het liefst voor woningen en bedrijven worden dichtgebouwd, en men dan ineens ruimte zoekt voor dit soort initiatieven en dan die dan (plotsklaps) ook niet zomaar voor handen blijkt te zijn,


Het stadion, dat plaats moet bieden aan 80.000 mensen, zodat volgens Gehrels een "serieuze gooi" gedaan kan worden naar de Olympische Spelen van 2028.

Ook het WK voetbal moet dankzij het stadion in 2018 naar Nederland en Belgiƫ komen.

Voor dat met de bouw van het stadion kan worden begonnen, moet eerst de infrastructuur tussen de beide steden worden verbeterd. Gehrels verwacht dat het stadion zeker 60 tot 80 miljoen euro gaat kosten.

In het AD zegt zij: "Ik heb gehoord dat ‘de nieuwe Kuip’ (nu 48.000, red.) een capaciteit krijgt van 70.000 plaatsen. Schrijf dan maar op dat wij zeker voor de 80.000 gaan, en misschien wel voor de 90.000.’’ -’’ De eerste architecten moeten hun schetsen nog inleveren. ,,Maar het stadion komt er. Daar ben ik van overtuigd.’’

Zoveel mensen die naar BC Omniworld tegen de Demon Astronauts komen kijken? Of de Almeerse Hockeyclub tegen AHBC? Of EKVA tegen SWIFT Amsterdam?, Of US tafeltennis tegen Almeerspin? Mmm vast weer voor de 22 spelers van Koning Voetbal, of het zoveelste Rosso concert....Wilde mevrouw Gehrels ook niet het Nationale Museum naar Amsterdam halen? Jammer dat van Kooten en de Bie niet meer op TV zijn.

Geen opmerkingen: