9 jun. 2008

Uitreiken Groen lintje: Zeeburgers in het zonnetje


Op zondag 8 juni heeft GroenLinks Zeeburg 12 Zeeburgers in het zonnetje gezet die een bijdrage leveren aan het vergroenen van onze buurt. Bijvoorbeeld door de aanleg van een geveltuintje of een perkje. GroenLinks Zeeburg moedigt dit soort initiatieven aan, en beloonde daarom zondag een aantal bewoners met mooie tuintjes met een ‘Groen Lintje’.
Het was een zonnige dag, waarin we weer vele voorbeelden hebben gezien van bewoners die met hun geveltuin echt iets moois van de buurt hebben gemaakt. Ik hoop dat we door deze actie mensen stimuleren om door te blijven tuinieren midden in de stad

Een groene stad is een aangename leefomgeving, en is ook nog eens gezonder dankzij een betere luchtkwaliteit. GroenLinks Zeeburg zet zich daarom in voor een groen stadsdeel waarin het lekker leven is. Om het belang van groen extra te benadrukken heeft GroenLinks landelijk de week van 5 tot 11 juni uitgeroepen tot 'Groene Week' in het kader van de campagne ‘Dit land kan zoveel groener’ (http://groen.groenlinks.nl) Deze week bundelt GroenLinks diverse creatieve acties, zoals de Guerrilla Gardening actie.

Geen opmerkingen: