13 okt. 2008

Ondanks Sargentini en Buitenweg, bijna aan de grond

Ik ben dus vooralsnog een van de grote verliezers op de GroenLinksbeurs. Aandelen Femke Halsema gekocht op een te hoge instapwaarde.
Sindsdien gaat ze in de vrije val. Wellicht tijd voor een herwaardering van ons financiƫle systeem? Kan het federatiebestuur, het algemeen bestuur, de ALV mijn financiƫle inzet garanderen. Het noopt mij er toe om een aantal verliesleidende aandelen te verpatsen voor een veel te lage prijs. Ik durf ook niet meer te investeren in Europa.

Ikzelf heb het vermoeden dat ik te enthousiast ben ingesprongen op de beurs, en te weinig voorkennis heb. Sommige van onze leden weten precies welke namen er leven op de beursvloer. Is dat niet tegen de beginselen van de vrije markt? Ook werden er ineens namen toegevoegd, wat een flinke devaluatie van de markt betekende.Vooralsnog denk ik als mijn portefeuille, ondanks mooie aandelen Sargentini en Buitenweg, op een bepaalde ondergrens beland, ik alles maar verpats en naar IJsland vertrek. Een land waar ze dadelijk gewoon weer met bier en schelpen gaan betalen. En in hun roofboten Engeland en de Faroer eilanden gaan bestormen voor eten en mooie vrouwen.

2 opmerkingen:

M. Klijmij zei

Ach, lange termijn he :)

Bovendien hebben de meesten ook geen voorkennis. Dat maakt de beurs juist zo spannend. Halsema komt er wel weer bovenop, hoewel ik het aandeel Thissen (toch een van de langer rondzingende namen) wel erg ondergewaardeerd vindt.

M. Klijmij zei

Overigens: FH zakt naar 16%. Ik zeg: instappen.