18 dec. 2008

Het 500e nietje (fietsparkeren in Zeeburg)

Update: artikel in de Echo (foto Leen Visser)

Vannochtend in alle vroegte, mocht ik samen met collega (PVDA) raadslid Peter Sijtsma, symbolisch een fietsnietje plaatsen. Vlak bij de 8e montessorischool waar extra plekken waren gerealiseerd.
In september dit jaar werd de fietsparkeernota die wij samen hadden geschreven, goedgekeurd door de raad. Wat als eerste resultaat opleverde dat er de afgelopen maand 500 fietsparkeerplekken zijn bijgekomen.

In de komende twee jaar is er meer geld beschikbaar om het beleid vorm te geven, extra plaatsen te realiseren, zowel op straat als inpandig. Fietsen is leuk, gezond en milieuvriendelijk. Goed fietsbeleid zorgt ervoor dat de auto voor korte ritjes kan blijven staan, en de stad bereik baarblijft. Genoeg plekken waar je fiets aan kan zetten betekent minder fietsdiefstal, minder rommel op straat, en uit onderzoek zelfs 10% meer meer gereden fietskilometers.

Hopelijk kan de buurstalling bij het Timorplein snel open, al dan niet als een echte Locker. En worden in samenwerking met de corporaties meer inpandige buurtstallingen gerealiseerd.

Als het aan Dennis Straat (wethouder openbare ruimte) ligt gaat dat ook gebeuren, en als hij enthousiast is, gaat het meestal ook erg gezwind.
Een samenvatting van enkele voorstellen:
1) Het stadsdeel zorgt voor voldoende stalling in de openbare ruimte, of inpandig in Zeeburg.
2) Pak een aantal hotspots aan
3) Tellen en doelen stellen (norm)
4) Maak een meerjarenbeleid
5) Verbeter de communicatie
6) Haal het Lockersysteem naar de buurtstalling van de StayOkay.

1 opmerking:

Evelien zei

haha. dennis 'straat'? haha!