9 feb. 2010

Marijke Vos groen bezig


Vandaag tussen de bezuinigingsdrift 2 goede nieuwsberichten van Marijke Vos van GroenLinks.

Ze opende de website 'Groen in Amsterdam' Alle parken, landschappen, tuinen en andere vormen van groenvoorzieningen zijn nu te vinden via één website. http://www.groeninamsterdam.nl/ . De website toont alle bekende en minder bekende groene plekken in Amsterdam.

En ze was betrokken bij het feit dat Albert Heijn als eerste supermarktketen in Nederland in alle winkels de wandkoelingen en vriesmeubelen permanent afdekken. Albert Heijn ondertekende hiervoor g een convenant met de gemeente Amsterdam en de milieudiensten West-Holland en IJmond. Het landelijk afdekken van alle wandkoelingen past binnen de ambitie van Albert Heijn om in 2015 de CO2-uitstoot per vierkante meter winkelruimte met 20% te verminderen.

Marijke Vos:Dit convenant betekent een grote winst voor het milieu. Ik hoop dat de supermarktbranche en alle Nederlandse gemeenten massaal dit voorbeeld van Albert Heijn volgen en ook dit convenant ondertekenen. Als alle Nederlandse supermarkten de koel- en vriesmeubelen afdekken, levert dat een besparing op die vergelijkbaar is met het jaarlijkse elektragebruik van ongeveer 17.000 woningen. Daarbij gaan juist op het gebied van energiebesparing milieu- en financiële winst hand in hand.”

Geen opmerkingen: