30 mei 2010

Nog 10 nachtjes slapen - bah Spinoza!

Europa, nog een issue in de verkiezingen?
Grieken, (in de schulden, een te groot leger) + Duitsers (geld te leen, wapenexporteurs),
Zoals Cohn-Bendit van de Europese groenen zegt: we hebben de grieken miljarden aan oorlogstuig van ons laten kopen, en een paar maanden lenen we ze er geld voor...

Terug naar europa in Nederland: Cohen wijst ons op de flirt van de VVD met de PVV. Want waarschuwt Cohen dat heeft negatieve gevolgen voor onze positie in Europa.

In ieder geval zijn de immigratieplannen van zowel VVD als PVV, maar ook de SP zijn in strijd met Europese regelgeving. Zoals het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens. Volgens de VVD zouden mensen die hun examen nederlandse taal niet halen, het verblijfsrecht moeten verliezen. De VVD wil daarvoor zelfs een opt-out regelen van het verdrag van Lissabon....dat verdrag waar het grondrechtenhandvest bindend werd.
Dat is dezelfde VVD die aan de wieg stond van Europa met mannen zoals Stikker, Korthals, Nord, Bolkenstein,en Berkhouwer. Maar misschien gaat het ze toch meer om economische gewin, dan echt de grenzen open.

Vrijheid is van groot belang in een moderne open samenleving. Er zijn ook grenzen: geen geweld, geen discriminatie, geen geloofsdwang. Zo staat het zo mooi op de GroenLinks site.
Net Spinoza, die zoiets zei als: Het doel van de staat is in werkelijkheid de vrijheid.

Nog 10 nachtjes slapen en ik ben jarig...

Geen opmerkingen: