24 nov. 2006

GroenLinks verliest en wint

Alle GroenLinksers die geholpen en gestemd hebben: bedankt! Zonder jullie zou het ons niet gelukt zijn! We zijn erg trots op de uitslag! GroenLinks laat met 7 zetels in de kamer zeker een duidelijk groen én sociaal geluid horen.

Meehelpen en nog geen lid? Wordt dan lid. Je ontvangt een gesigneerd exemplaar van Femke Halsema’s boek Over de Linkse Lente.

Aan de campagne houden we allemaal een goed gevoel over. Samen hebben we zoveel mensen gesproken in de buurt. Over onze GroenLinks idealen en over de problemen in Zeeburg én in Nederland. Daarom weten we dat het nu pas echt begint. Zoals Kathalijne Buitenweg opmerkte, “het klimaat zet zichzelf wel in de top 5 en dan heeft GroenLinks de beste oplossingen”.

In de kranten en op tv zijn de verkiezingen uitgebreid becommentarieerd. De SP en de Christenunie winnen, de VVD en PVDA verliezen. En het CDA vindt zichzelf een overwinnaar. Men schrikt van de opkomst van de Partij voor de Vrijheid, die intolerantie vertegenwoordigt.

Een ding is duidelijk, het roer moet om: socialer en groener!

In bijna alle stadsdelen wint GroenLinks stemmen. In Zeeburg stijgen we met 2,3% en staan met die winst zowel in de top drie van grootste stijgers, als in de top vier van de meest behaalde stemmen! Een schitterende winst omdat Zeeburgers ook in de andere stadsdelen konden stemmen.
Er is duidelijk potentie. Omdat veel mogelijke GroenLinks stemmers voor de SP hebben gestemd. De opkomst en GroenLinks uitslag ligt in Zeeburg boven het stedelijk gemiddelde. Met deze cijfers zouden we in het stadeel de derde partij geworden zijn.

De Linkse Lente ontwaakt, de volgende afspraak: 7 maart 2007 Provinciale Staten

Overzicht verkiezingen Zeeburg en Amsterdam (klik om te vergroten, bron: parool)
Geen opmerkingen: