6 dec. 2006

Geef opvang de ruimte

Ponyclub Jolly Jumper heeft gelukkig een nieuwe plek. De club moest verhuizen vanwege woningbouwplannen op het Zeeburgereiland, en beschuldigde daarbij de politiek voor van alles en nog wat (je verkoopt rotte vis; mijn vis stinkt niet!). Maar ze hebben nu een mooi plekje gevonden bij de Nescio-brug. Net over de grens bij Oost-Watergraafsmeer. De oudere paarden kunnen ook mee.


Daarnaast wordt het Diemerbos een echt stadsbos. Goed nieuws dus. Zeeburgers hebben nu nog meer mogelijkheden om even uit de hectiek van alledag te stappen, in een gebied met mooie wandelpaden (uitvoering eind 2008).

Slechter nieuws voor IJburg. Door een fout in de procedure van het uitwerkingsplan moet de gemeente haar werk opnieuw doen. Enkele bewoners zijn tegen de plannen van de komst voor een opvang van dak en thuislozen (Martien Schaaperhuis). Afgelopen zomer kreeg ik nog een mooie presentatie over dit gebouw van enthousiaste initiatiefnemers. Gemeenschapshuizen in Nederland met een gemeenschappelijk belang, blijken door omwonenden haast nooit als gemeenschappelijk gezien te worden. Veel woorden voor wat NIMBY heet
Architect Friso ten Holt op de plek waar het Martien Schaaperhuis zou kunnen komen (http://www.hvoquerido.nl/)Hun ideaal "Daklozen in een nieuwbouwwijk" en er voor zorgen dat "ex-dak en thuislozen een wooncarriƫre doormaken, en binnen het project zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen", lijkt nu weer verder van de werkelijkheid af.

Geen opmerkingen: