8 mrt 2007

Groen Wint niet, de Dieren Wel

Terwijl ik PSV zie winnen, wint de SP de statenverkiezingen. En hoewel Femke Halsema zegt dat deze winst gelukkig niet ten koste gaat van GroenLinks, heeft ze maar ten dele gelijk. De verkiezingen gingen dus jammer genoeg ook niet over groen.
Maar wel over sociale politiek, politieke conservatisme (SP en CHU) en over een verdwaasd PVDA.

In Amsterdam wint GroenLinks weer, van 15,6% in 2003 naar 17,2% nu. Misschien een duidelijk signaal dat onze verantwoordelijke wethouders in de Stadsdelen en Gemeenteraad het goed doen. In Centrum, Westerpark en Oud-West haalde GroenLinks de meerderheid!
In Zeeburg stijgen we zelfs naar 21,2%. En daarmee zijn we virtueel de tweede sterkste partij!

Maar ik denk ook dat ons provinciale standpunt over bijvoorbeeld Almere-Dubbelstad hiermee te maken heeft (wij zijn tegen).
De Partij van de Dieren haalt een mooi resultaat van 4,5%. Zijn wij die stemmen misgelopen?
Ik denk het wel, ondanks het vast ook zo is dat er een paar tegenstemmen tussen zitten.

De VVD is de grootste geworden in Noord-Holland.

Europa probeert vandaag wel de beste te worden in vermindering van energiegebruik en broeikaseffect. Met het ook op versteviging van de concurrentieversteviging. Gisteren op uitnodiging van Marijke Vos op het stadhuis de film "Inconvenient Truth" gezien, ook voor de niet-milieu liefhebbers een aanrader. Hoewel je het niet met hem eens kan zijn, duidelijk is: het kan gewoon niet zo langer doorgaan.
Marijke timmert aardig aan de weg met haar "duurzaam aan de top"

Missie voor GroenLinks is ondanks het oprukkend conservatisme en de nadruk op thema's als immigratie en sociaal welzijn te blijven kiezen voor Groen. Geen slecht idee om dat samen met de Partij voor de Dieren te doen. Overal winnen ze zetels. (wel ten koste van GroenLinks?). En ik hoorde op TV Marianne Thieme toch duidelijk naast haar favoriete woord "het dier" nu ook milieu en groen noemen.

Geen opmerkingen: