22 mrt. 2007

kapvergunningen - maart (3) en iets over de linde

  • 1, Bankastraat 25, (Berk) in de achtertuin. De boom staat dicht op de gevel en kan daardoor schade toebrengen aan de fundering, balkons en ramen. Bovendien staat hij in de weg voor het plaatsen van een steiger ten behoeve van restauratiewerkzaamheden. Er wordt geen nieuwe boom geplant; (21-3-2007)
  • 5, Halmaheirastraat 61-75, i.v.m renovatie van woningen; (21-3-2007)
  • 1, Zeeburgerkade 830, (Linde) in verband met sloopwerkzaamheden (21-3-2007)

Weer onduidelijk of voor de 6 laatste bomen, herplant plaats vindt. Je kan binnen 2 weken na publicatie een zienswijze inleveren.

Vandaag (22 maart) staat er een heel groot artikel in de Trouw over de Linde. 2 onderzoekers (Hommel en de Waal) hebben de relatie tussen boomsoort, ondergroei en bosbodem onderzocht. Conclusie, de bomen die nu vooral in Nederland staan, den en beuk, zorgen met hun onsmakelijke afgevallen boombladeren dat de belangrijke regenwormen wegblijven.

Iep, Es, Esdoorn en Hazelaar bleken goede verbeteraars van de bodem (belangrijk omdat wij in Nederland veel arme grond kennen). Maar de winterlinde doet goed zijn best. Gisteren plantten enkele duizenden kinderen lindes in het kader van boomplantdag.

Bovendien de oudste boom van Nederland is een linde (515 jaar oud)

Geen opmerkingen: