21 mrt 2007

IJburgers tevreden

De meerderheid van de bewoners van IJburg is erg tevreden over IJburg en waardeert zijn wijk met een 7,7. Meer dan de helft van de mensen (56%) is het eens met de stelling ‘Ik voel me helemaal IJburger’.

Een onderzoek van project IJburg laat bovendien zien dat acht van de tien bewoners behoefte hebben aan extra voorzieningen. Het meest genoemd worden fitnesscentra en sportscholen, maar ook (houten) speelvoorzieningen voor kinderen.

De helft van de bewoners (50%) die gebruik maken van de IJtram maken nooit mee dat ze met hun fiets in de tram willen en dat er geen plek is. Toch is er volgens andere bewoners regelmatig geen plek in de tram voor hun fiets, 12% kan vaak en 17% kan soms geen plek voor hun fiets vinden in de tram.


Zes op de tien bewoners sporten, Vier op de tien bewoners van IJburg gaan met de auto naar hun werk en 6 van de 7 huishoudens heeft een auto.

Degenen die wel eens in het Diemerpark komen geven gemiddeld een 6,9 voor het park. Bijna tweederde (65%) geeft een zeven of een acht en 10% geeft het Diemerpark een onvoldoende

Ruim de helft van de bewoners (53%) is (zeer) tevreden over de wijze waarop zij door de gemeente worden geïnformeerd over IJburg. Een groep van 18% is hierover echter (zeer) ontevreden. Het gaat hierbij vaker om mensen die vinden dat ze te veel overlast ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

[+] monitor IJburg 2006

Geen opmerkingen: