15 mei 2007

De uitmarkt strijkt neer in het Oostelijk Havengebied


De 30e editie van de Uitmarkt in Amsterdam strijkt dit jaar neer in het Oostelijk Havengebied. Tijdens het driedaagse culturele evenement, van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus, wordt de Piet Heinkade afgesloten voor verkeer.
Hierdoor ontstaat volgens de organisatie een cultuurboulevard waar de bezoekers traditioneel informatie over het nieuwe seizoen kunnen vinden en voorproefjes voorgeschoteld krijgen van nieuwe voorstellingen. In het relatief nieuwe deel van de hoofdstad barst het van de culturele organisaties als het Muziekgebouw aan 't IJ, Bimhuis, Fifteen, Pakhuis de Zwijger, Panama en de Theaterfabriek. Die komen tijdens dit weekeinde dan ook in de schijnwerpers te staan.
Het Oosterdok valt eveneens onder het Uitmarktterrein. Zo vinden er bij de gloednieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam, het Stedelijk Museum CS en wetenschapsmuseum Nemo activiteiten plaats.
De Uitmarkt kent ook dit jaar weer een jongerenprogramma, getiteld The Remix. Dat wordt ontwikkeld in samenwerking met productiehuis Nowhere uit stadsdeel Zeeburg. Nowhere biedt jongeren een kans zich te ontwikkelen door samen met hen workshops, podiumproducties, festivals en debatten te organiseren.


Kijk hier voor het artikel op planet.nl en op Eindhovens Dagblad

Geen opmerkingen: