22 jun. 2007

Dibi/Lodder/Ulchiki tegenover van Amerongen/Elatik

Job van Amerongen, Tofik Dibi, en Fatima Elatik gaan in discussie over aanpak "allochtone draaideurjongeren".

Van Amerongen ergert zich aan Dibi die zich weer ergert aan Achmed Marcouch, die weer steun krijgt van Elatik, waarna Cohen de boel toespreekt. Kern van de zaak lost spierballentaal of een integrale aanpak de problematiek van de probleemjongere op? Of lost het het probleem van slachtoffer op? Of beide?

Natuurlijk verwijten over en weer: Je houdt geen rekening met de slachtoffers, ik hou juist wel rekening met de slachtoffers, u kiest voor de korte termijn, u kiest voor de lange termijn, u bent slap links, u bent hard links. U heeft geen oog voor de omgeving, ik ben zeer betrokken bij armoedebestreiding. U begrijpt er niks van: ik begrijp er alles van, u begrijpt er niks van!

Wat is de achterliggende waarheid van de 2 stromingen? Wat is het gemeenschappelijke deel waar beide mee vooruit komen? Samenwerken? De zorg voor de samenleving, het willen bevorderen van de integratie en het bestrijden van armoede, achterstand én criminaliteit....

Laten ze het daar nu even over eens worden, elkaar daarover de hand schudden, en daarna mogen ze van mij weer verder bakkeleien.

Berichtje op Allochtonen weblog
Berichtje en discussie op PVDA site
Berichtje van Ulchiki

Geen opmerkingen: