5 jul. 2007

Actiepunt 96: het stadsdeel gebruikt alleen de schoonste auto'sDe nieuwe rubriek: welke verkiezingsbeloften worden nagekomen: actiepunt 96, het stadsdeel gebruikt alleen de schoonste auto's

Vandaag als persbericht: ZEEBURG SCHOON OP WEG EN IN DE LUCHT

De Smart bedrijfswagens zijn vervangen door twee hybride Toyota's (zie ook stukje op weblog Astrid)

"Hybride wil zeggen dat deze auto beschikt over zowel een benzinemotor als een elektromotor. Bij lage snelheden in de stad rijdt de auto op de elektrische motor en is dus stil en emissievrij. Als extra vermogen nodig is, bijvoorbeeld om in te voegen op de snelweg, schakelt de benzinemotor in en zijn beide motoren actief. Als de benzinemotor is ingeschakeld wordt > de elektromotor opgeladen. Ook vindt oplading plaats door gebruik te maken van de vrijkomende energie tijdens het remmen. De Toyota heeft door het lage brandstofverbruik een lage CO2 uitstoot en scoort ook op de uitstoot van fijn stof (PM) en stikstofoxiden (Nox) goed."

"Op alle criteria, uitgezonderd de kosten, scoort de Toyota in vergelijking met de > Smart en andere vergelijkbare auto's beter. De extra kosten die gemaakt wordt voor de Toyota zijn acceptabel. We laten zien dat het ook anders kan en leveren meteen een bijdrage aan de luchtkwaliteit en dat mag best wat meer kosten. Voor onze medewerkers, die de auto gebruiken voor het werk, bieden we een ruimere en veiligere auto. "

Geen opmerkingen: