23 aug. 2007

Uitmarkt in Zeeburg

Een leuk bericht in Trouw over het Oostelijk havengebied, waar de Uitmarkt dit jaar van start gaat. Zelf zit ik ergens op de venen van Nederland, maar het is een uitstekend moment om Amsterdammers en de rest van Nederland uit te nodigen in "ons" stadsdeel.

Veel informatie over het gebied, maar ook een mening van de ARCAM directeur
"Steeds meer Amsterdammers ontdekken ook de terrassen aan het IJ. Het enige dat nog lijkt te ontbreken is een brug tussen de noord- en zuidoever met de allure van de Erasmusbrug. Maar Kloos hoopt dat die er niet komt, vanwege de overlast voor het scheepvaartverkeer en de schade die de op- en afritten van de brug opleveren voor de stad. Een brug is volgens hem niet nodig, nu de metro doorgetrokken wordt naar noord."

en

"Nee, als ik me ergens zorgen over maak is het over het wegtrekken van de middenklasse uit de stad, omdat de huizen onbetaalbaar worden. En over het verdwijnen van de rafelranden en broedplaatsen voor vrijbuiters en kunstenaars, die zich in het Oostelijk Havengebied bevonden. Ook die horen bij een stad. Het wordt allemaal wel erg keurig aangeharkt, en je ziet zo langzamerhand wel erg veel van die verwende mensen die hun Hummers parkeren.”

Misschien ben ik het wel met hem eens.

Geen opmerkingen: