28 sep. 2007

10.000 woningen mogelijk niet gebouwd

10.000 woningen mogelijk niet gebouwd als we niet voldoen aan normen luchtkwaliteit. Bekijk hier de AT5 rapportage of lees de Parool-bijdrage.

Het lijkt een simpele redenering: willen we de norm in 2010 halen, dan moeten we nu acties starten. Wachten op schonere auto's en oplossingen in de toekomst helpen dus niet nu. MAar natuurlijk wel straks: het is dus én, én.

Maar dat is volgens sommige niet duidelijk

Het bouwen van p&R terreinen aan de stad waar je goedkoper kan parkeren en makkelijk vertrekken, is voor sommigen raar genoeg ook geen optie.

Nee wat men wil is ongestoord door rijden, zonder een stap te zetten in deze problematiek.

Gastenpas, beter openbaar vervoer, dubbeltjeszone's bij winkelcentra, beter fietsparkeren. Met die argumenten kom je dus ook niet door.

Nee wat men wil is ongestoord doorrijden, ook als is het maar 10 minuten in de stad.

Is het dus gewoon onduidelijk? Wil men niet aan minder blik op straat, meer openbaar groen, een betere gezondheid. Want daar doen we het ook voor, er gaan nog te veel mensen aan dit probleem dood.

Nee wat men wil is ongestoord doorrijden, ook al kan je ook met je kinderen op de fiets naar school.

En het klimaatprobleem, waar iedereen zo de mond van vol had. Dat is nu ook even vergeten. Natuurlijk de geplande kolencentrale's zijn niet erg ambitieus van de regering, maar waarom niet de schonere alternatieven? En waarom niet werken aan wat je in de stad kan doen, in plaats van wachten op het kabinet?

Nee wat men wil is ongestoord doorrijden, om naar je onafgebouwde nieuwe huis te gaan kijken.

Geen opmerkingen: