8 okt. 2007

Samson versus Duyvendak - (en de Christenunie?)

In Trouw een stuk over de strijd tussen Diederik Samson (PVDA) en Wijnand Duyvendak, ooit broeders in de strijd voor milieu, nu met verhitte kop tegen elkaar...wie is het groenste van het land? (hier de eerdere briefwisseling tussen de twee)

Samson verwijt GroenLinks profileerdrang (terwijl veel GroenLinks leden willen dat we verder gaan) en Duyvendak verwijt Samson dat de PVDA maar magertjes uit de bus komt.
Gaat het doel om in 2020 het meest schoonste en efficientste land in Europa te zijn met dit regeerakkoord wel lukken? En natuurlijk gaat het ook om de 4 of 5 nieuwe kolencentrales, waar Samson ooit tegen was, en de inspanningsverplichtingen. Laat dat de ambitie van dit PVDA zien?

"Een fotofinish" (PVDA), of "een blinde kan het verschil zien" (GroenLinks), spiegeltje spiegeltje wie is het groenste van het land?......de Christenunie?

De koers van Duyvendak is die van de strenge normering (Europees of Nederlands), ik zelf ben er niet kapot van. Je krijgt de mensen er maar niet aan het juichen.
Ik ben ook geen specialist, zoals Duyvendak. Hij zegt: zonder normen halen we de doelstelling niet, daar ben ik me van bewust.
Maar gevoelsmatig is de weg van het bundelen van de positieve (bedrijven en consumenten) dadendrang, het versterken en het stimuleren van koplopers gevoel veel aangenamer. Wellicht houdt het ons ook weg van dat stomme welles/nietes spel.

Of met positiviteit de kolencentrales worden tegengehouden. Tja dat natuurlijk weer niet.

Geen opmerkingen: