26 nov. 2007

De 1040-beweging

Alle protest dat scholieren of studenten op de been brengt, volg ik graag. Want de jeugd heeft bijna altijd gelijk. Ze vertellen het misschien niet altijd even helder, maar er zit altijd een kern van waarheid in. Zeg ik als ouderling.

Dwars roept op tot een "lieve actie". Volgens Joeri van der Hoff, voorzitter van de jongerenorganisatie is "de 1040 norm een bureaucratische regelgeving die totaal is losgeweekt van waar het werkelijk om gaat: kwalitatief goed onderwijs voor scholieren."

Ik ben benieuwd of je later kan gaan spreken van de 1040-beweging. De agressie lijkt buitensporig, of is het de mediahype? De ongeruste mediaberichtgeving doet de intenties van de staking wellicht geen goed in de Tweede kamer.

In ieder geval, stakingen onder scholieren vind ik bijzonder, want die zijn niet vanzelfsprekend: wat vinden de ouders en docuenten ervan, is het huiswerk al af, skippen ze meer dan een proefwerk?. Toch was binnen 12 uur de boodschap van de "wilde staking' over heel het land verspreid. Indrukwekkend.

Geen opmerkingen: