24 jan. 2008

15 februari dikke-truiendag


15 februari is het Warme Truiendag in Nederland, en in België is het dan Dikke Truiendag.

De Dikke-truiendag is een jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering. Door een aantal eenvoudige acties kan iedereen energie besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. Deze campagne past in het Vlaamse klimaatbeleidsplan 2006-2012 waarin Vlaanderen zich engageert om de uitstoot van broeikasgassen in Vlaanderen tot gemiddeld 83,4 miljoen ton per jaar te beperken.

Dus doe mee in 2008 aan de Dikke truiendag of zo u wilt de Warme truiendag. Op school, op het werk, bij de overheid, op hogescholen, op universiteiten, in zorg- en andere instellingen of thuis. Trek een warme, dikke trui aan en zet de verwarming een fors tikkie terug op 15 februari !

Tenminste als het koud is dan, want met dit weer, ach hij is bij ons is de verwarming nog niet eens echt aangeweest.

1 opmerking:

Anne zei

Download posters, advertenties en banners van www.warmetruiendag.nl en breng deze onder de aandacht van je collega's, vrienden en bekenden.

Rond deze dag worden vier wedstrijden georganiseerd:

Wie maakt de leukste foto van de klas in een warme trui? Stuur je foto tussen 5 en 15 februari a.s. naar Z@PP. Op de website van Z@PP lees je meer over deze wedstrijd. Win voor je hele klas een SpangaS trui!
Wie verzint de leukste actie voor op school? De school met de origineelste actie wint een feest met Joris Putman, de Dancing on Ice kampioen en bekende acteur uit Goede Tijden Slechte Tijden! Dat wordt dus helemaal een fantastische dag!
Wie verzint de leukste actie voor op kantoor? Zet met je organisatie deze Casual Friday als een onvergetelijke Warme Truiendag op de kaart en win een fantastische prijs waarmee je heel veel energie en dus ook geld bespaart! Stuur je idee voor 8 februari naar warmetruiendag@klimaatverbond.nl
Wie maakt de leukste gefilmde oproep om mee te doen aan de Warme Truiendag? Zet je filmpje op http://www.youtube.nl/ en wie weet draait je oproep binnenkort op deze website! Stuur de link voor 8 februari naar warmetruiendag@klimaatverbond.nl