23 jan. 2008

Kapvergunningen januari - 2

Ik zag dat in de 1e cCramstraat een jonge boom was omgezaagd. Terwijl ik dit niet per se kon terugvinden in de meldingen. Misschien toch het uitzoeken waard.
Daarnaast zijn 3 gekapte populieren van het Ceramplein nog niet teruggekomen, zoals wel door het stadsdeel beloofd.

Ik vond trouwens de redenering van een van de tegenstanders van de kap niet geheel terecht: De bomen worden gekapt anders lopen we 2 miljoen subsidie mis. Het is waar dat de subsidie wordt misgelopen, als de Javastraat niet in 2008 gereed komt. En het is ook waar dat vertraging vanwege de bomen tot grote problemen in de herprofilering kunnen leiden. Maar het is natuurlijk onwaar dat je deze dingen aan elkaar kunt knopen door te zeggen: de bomen moeten weg, anders lopen we de vergunning mis. Dat zou voor mij toch een hele rare conclusie zijn. En zo moet het ook niet geformuleerd worden in de communicatie of onderbouwing van besluiten.

De bomen worden verplaatst of omgezaagd omdat ze niet passen in het plan wat het stadsdeel wil met de nieuwe straat. Dat besluit is genomen, en geen ander.

verleende verguningen: (al eerder vermeld: zie kapvergunningen januari -1)
  • 2 - Lombokstraat 13 (1094 AK), voor het kappen van 2 bomen in de achtertuin. (1 eik die te dicht op de gevel staat en te groot is voor zijn standplaats en 1 chamaecyparis die te dicht op de erfgrens staat). Beide bomen veroorzaken overlast aan omwonenden. Snoeien biedt geen oplossing). Er wordt geen herplantplicht opgelegd omdat de tuin te klein is. (Verzenddatum besluit: 7-1-2008).

Geen opmerkingen: