25 jan. 2008

Javastraat

Er gaat geen dag voorbij of er vragen worden gesteld over ons standpunt in de Javastraat.

Ons standpunt is dat bij een prachtwijk van de indische buurt een prachtige straat hoort, zoals de Javastraat voor bewoners en ondernemers. We vinden dat het ontwerp dat door de raad is vastgesteld, een goede keuze is, wat op democratische wijze tot stand is gekomen.

Zover kunnen mensen ons nog volgen.

Maar dat de bomen verplaatst of weggehaald worden, kan er bij sommigen echt niet in. Daarover loopt vandaag de rechtzaak bij de Raad van State.

We zullen zien of het huiswerk goed is gedaan, en de redenen van verplaatsing of kap terecht zijn. Op basis van dat huiswerk, de professionaliteit van het bestuur, de adviseurs en beleidsmakers, hebben we voor de plannen gestemd in de raad. Goed dat als er daarover discussie over is een onafhankelijk orgaan er een besluit over kan nemen. Ik denk ook niet dat de tegenstanders die nu protesteren voor bijvoorbeeld nieuwe iepen zijn. Een mediterane straat met een Vlaams/Hollands tintje;)

Als de tegenstanders van de bomenverplaatsing gelijk krijgen, ziet het er somber uit voor de opknapbeurt. Het stadsdeel loopt dan waarschijnlijk de Europese subsidie mis, aangezien nieuwe plannen ook geheel nieuwe inspraak behoeft. Het stadsdeel heeft zelf geen geld genoeg om deze of andere plannen uit te voeren. En nieuwe plannen dienen ook weer de gehele inspraakprocedure door te lopen, en dan zijn we vast weer ergens in 2009 of 2010.

Het is geen argument om voor de verplaatsing van de bomen te zijn, maar wel een mogelijk gevolg van de discussie.

Voor mij persoonlijk erg pijnlijk dat mensen ons meteen verwijten dat we niet meer groen zijn. Aangezien we zo ons best doen voor vergroening van het stadsdeel. Maar ook een volwassen partij zoals GroenLinks maakt besluiten en afwegingen, die deze keer in het nadeel van de bomen uitpakte.

Geen opmerkingen: