22 jan. 2008

Rotterdam wint de groene competitie, maar niet van Abu Dhabi

De gemeente Rotterdam deelt een gevoelige klap uit in de gemeentestrijd om CO2 neutraal te zijn met hun plan Rotterdam groen van boven. De voordelen, meer waterberging, een goede plek voor zonnepanelen, biodiversiteit en klimaatbeheersing.

De nieuwe stadsdeelkantoren (en werven) van Zuideramstel, Oud-zuid, Centrum, Oost-Watergraafsmeer, Oud-west, het gemeentearchief etc. hadden, of kunnen, hun voordeel mee kunnen doen.

"Abu Dhabi begint echter volgende maand met de bouw van 's werelds eerste stad die geen overschot van het broeikasgas kooldioxide uitstoot in de dampkring. Dit hebben de projectontwikkelaars maandag bekendgemaakt tijdens een conferentie in de Verenigde Arabische Emiraten.
Masdar City wordt een stad voor 50.000 mensen waar geen auto's rijden. De inwoners kunnen zich verplaatsen met een lightrailverbinding en een soort horizontale liften. De stad in het zonovergoten woestijnemiraat maakt volop gebruik van zonne-energie. De 6 vierkante kilometer grote stad moet in 2013 klaar zijn
."

Over Rotterdam
"Om de steeds grotere wateroverlast tegen te gaan, zet de gemeente in op groendaken. Maandagmiddag opende wethouder Bolsius het eerste groendak op het gemeentearchief dat met zijn 4400 vierkante meter 30.000 liter regenwater kan bergen. Het is het eerste van de 50 hectare aan groendaken die de gemeente wil realiseren."

"Vele steden gingen Rotterdam voor. Chicago telt op dit moment meer dan een kwart miljoen vierkante meter groendaken. En in Stuttgart ligt al ruim 105.000 vierkante meter op gemeentelijke daken. Wat Rotterdam uniek maakt, is dat de gemeente de zaak structureel aanpakt. Voor het jaar 2050 wil Rotterdam pakweg 50 hectare aan groendaken hebben. Daarmee kan de stad een kwart van haar waterberging kwijt."

1 opmerking:

Henk zei

De markt voor groendaken is explosief aan het groeien in de bouw. Ondanks dat particulieren subsidie kunnen krijgen bij diverse gemeentes was het tot nu toe moeilijk om de materialen die nodig zijn voor een goed groendak te kopen. Groenedaken.net lanceert als eerste een webshop voor particulieren.

Het bedrijf richt zich met name op de particuliere markt. Het enige wat men nodig heeft is een beetje groene vingers. Groene daken zijn in opmars omdat een groendak, bestaande uit vetplanten, isolerend werkt maar ook een waterbuffer is tijdens enorme regenbuien waardoor het riool minder belast wordt.
Groenedaken.net heeft een eenvoudig systeem samengesteld die op bijna elk platdak kan worden aangebracht. Door de eenvoud kan men dit zelf aanbrengen in korte tijd. De klant besteld zijn producten in de webshop op de site door eenvoudig het benodigde aantal vierkante meters in te vullen. Groenedaken.net zorgt dan dat er voor het aantal vierkante meters de benodigde materialen bij de klant thuis worden bezorgd. Het groendaksysteem is afkomstig van de wereldmarktleider op het gebied van dakbegroeiing en wordt al meer dan 35 jaar toegepast

Het uniek aan Groenedaken.net is dat zij de eerste webshop voor groendaken materialen zijn en met de kennis van ’s werelds grootste dakbegroeningsystemen tegen betaalbare prijzen.

Voor meer informatie kan men kijken op www.groenedaken.net of een e-mail sturen aan info@groenedaken.net