3 mrt. 2008

Hallelujah AmsterdamHoeveel Zeeburg zie je?

De beste, de lekkerste, de lenigste, de creatiefste, de slimste of de snelste uit Zeeburg, dáár zijn we ook in 2008 naar op zoek.

Zeebonken, pioniers en etnische diversiteit; Zeeburg is nooit bang de strijd aan te gaan. Dit stadsdeel heeft dan ook een streepje voor, want hier vond de allereerste StadsSpelen plaats in mei 2006! Dit Stadsdeel heeft het felbegeerde ‘Gouden Amsterdammertje' moeten inleveren bij Geuzeveld/Slotermeer, want de vierde plaats was netjes, maar niet genoeg. Ze verbijten hun teleurstelling en komen sterker terug. Kortom: het moet raar lopen als Zeeburg in 2008 de finale niet haalt!

De StadsSpelen is de strijd tussen de inwoners van de Amsterdamse stadsdelen om de beste te worden in de competities dans, koken, muziek, voetbal, battle of quiz. Tijdens de voorronden in mei, de twee halve finales in juni en de finale op 22 juni 2008 op de Dam ontmoeten Amsterdammers elkaar in de sportieve arena van de StadsSpelen. Het wordt spannend, want dit stadsdeel wil terug wat het verloor!

Voorafgaand aan de halve finales vinden in ieder stadsdeel zogenaamde ‘Stadsdeelronden' plaats, waarin kandidaten kunnen laten zien wat ze waard zijn. Wil jij je stadsdeel vertegenwoordigen in één van de competities? Vanaf 1 februari kun je je inschrijven!

Nieuwsgierig? Klik op één van de vijf competities.

Agenda Zeeburg
24 mei: Voorronde 5
De ervaren StadsSpelers uit Zeeburg (vierde plaats in 2007) strijden zaterdag 24 mei tegen Oost/Watergraafsmeer (achtste) om de fel begeerde halve finaleplaatsen.


Strijdtoneel: Studio K
22 juni: De finale

Geen opmerkingen: