22 apr. 2008

Guerrilla Gardeners in actie!: stadstuinen, groene tapijten en zaadbommenAfgelopen weekend kwamen geweldloze groene Guerrilla Gardeners in actie om de Nederlandse steden te vergroenen: in Amsterdam, Apeldoorn, Emmen, Groningen, Tilburg, Utrecht en Zwolle. Ze leggen stadstuinen aan, rollen groene tapijten uit en brengen zaadbommen tot ontploffing.

Gisteravond is op RTL4 in EditieNL live een actie van de Guerrilla Gardeners uitgezonden! Het item is terug te zien op de website van EditieNL
De Guerrilla Gardeners zijn over komen waaien uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. Via de website http://www.guerrillagardeners.nl/ smeden ze plannen over waar en wanneer ze in actie komen.

De Guerrilla Gardeners worden ondersteund door GroenLinks. Onze partij start dit weekend onder de leus Dit land kan zoveel groener een campagne voor meer en mooier groen heel Nederland. Groen in de leefomgeving heeft veel positieve effecten. Zo nodigt het jong en oud uit tot bewegen, is het een thuis voor dieren en planten, zuivert het de lucht en neemt het CO2 op.

Geen opmerkingen: