21 apr. 2008

Guerrilla Gardeners slaan toe in Oud-ZuidBewoners en bezoekers van het Hoofddorpplein in Oud-Zuid kunnen sinds afgelopen zaterdag genieten van vrolijk groen. Het grauwe plein is opeens versierd met een tuintje met bloemen en planten. Verantwoordelijk voor deze 'groene verrassing' zijn de leden van GroenLinks Amsterdam die voor deze gelegenheid in actie kwamen als Guerrilla Gardeners.

Het Hoofddorpplein heeft genoeg ruimte voor mooi groen. Er staan bomen maar daar tussen is er alleen wat gras, onkruid en veel kale plekken. Een perfecte plek voor de Guerrilla Gardeners. In dit geval gingen actieve leden van GroenLinks Oud-Zuid en de Vliegende Brigade samen op pad. Het verschijnsel 'guerrilla gardening' is over komen waaien uit Engeland en de Verenigde Staten. Betrokken bewoners met groene vingers toveren, gewapend met gieter, schop en planten, de stad om in een groene oase. Guerrilla Gardeners leggen contact via de website http://www.guerrillagardeners.nl/ (een initiatief van GroenLinks). Daar besluiten ze ook wat de volgende plek is die onder handen wordt genomen.

De actie is de aftrap van de landelijke GroenLinks-campagne 'Dit land kan zoveel groener'. GroenLinks en de Guerrilla Gardeners kwamen in verschillende gemeenten verspreid over het land in actie. Groen in de buurt is goed voor de gezondheid en voor de luchtkwaliteit. Dit zou op veel meer plekken creatief gerealiseerd kunnen worden. GroenLinks steekt daarom ook graag zelf de handen uit de mouwen om Amsterdam groener te maken.
Kijk voor meer acties in Utrecht, in Amersfoort, in Zwolle, in Groningen (link 1 en link 2)

Geen opmerkingen: