19 jun. 2008

De VVD kent het spel, en speelt het goed. twist, slither, and slide

Het spel wordt gespeeld. En de VVD is meester in dat spel. En ik begin te balen van deze twist, slither, and slide houding in de gemeenteraad. De PVDA en GroenLinks moeten nu aantonen dat ze dat spel kunnen beantwoorden.

Met een procedurele truc heeft de voormalige pluchepartij uitstel afgedwongen van het plan om vervuilende auto's te weren en parkeren duurder te maken. Ze hameren op een extra onderzoek naar de noodzaak van een milieuzone. Terwijl ze eerder hamerde op het feit dat het extra aangekondigde onderzoek onzinnig was.

Tot het uitstel werd gisteren kort voor middernacht besloten in een stemming over de vraag of het schoneluchtplan 'rijp' was om volgende week in stemming te brengen in de voltallige gemeenteraad. Doorgaans neemt een raadscommissie zo'n besluit unaniem. De VVD had er, in overleg met andere oppositiepartijen, voor gezorgd dat op het laatste moment nog commissieleden van de oppositie kwamen opdraven. Hierdoor waren de collegepartijen GroenLinks en PvdA in de minderheid.

De grijze duiven/havikken wachten natuurlijk op de behandeling in de Tweede Kamer waar de VVD een meerderheid achter zich ziet. De VVD-er Paul de Krom wil desnoods de wet veranderen om Amsterdam terug te fluiten. ''Het is toch te gek voor woorden dat de gemeentelijke overheid mensen hun auto gaat afpakken. Wij willen dat het kabinet er actief voor gaat zorgen dat die milieuzone er niet komt.'' Deze voormalige wind en zonneengergie Shell-werknemer en filemeter van Nederland krijgt waarschijnlijk de steun van CDA en SP.

En zo neemt de VVD onze gemeente op demagogische wijze weer terug naar de dagen van vrije fijnstof en CO2 uitstoot. Zit GroenLinks weer in het verdomhoekje van autootje pesten, en schieten we geen enkele jota op. Milieuverbetering? Ja goed, behalve als het over mijn auto en portemonnee gaat.

Wethouder Vos zegt teleurgesteld in het Parool ''Gaat u dat maar uitleggen aan al die mensen in Amsterdam die geen woning kunnen vinden (-omdat we niet verder kunnen met bouwen- ). Uitstel is ook slecht voor de volksgezondheid. In Amsterdam is de gemiddelde levensduur al een jaar minder."

1 opmerking:

Artalexis zei

Hello blog with soccer cartoons ..... In you would find some players of Holland…. Greetings