12 okt. 2009

Green leaves and brown leaves fall from the same tree.

Kijkt u ook zo uit naar de herfst? Mijn favoriete tijd: wanneer heldere luchten worden afgewisseld met donkere donderwolken, en heerlijke zonneschijn, met koude slagregen. De kleuren van de bomen zijn vaak schitterend rood*.

Ik dacht de herfst moet vast nog komen toen ik vannochtend door de Javastraat reed. Maar je moet niet onder de verkeerde boom blaffen.


Uit het defintief ontwerp p. 10 'De Acer rubrum ‘Red Sunset’, de rode Esdoorn, heeft in volwassen fase een hoogte van ca. 15 meter en wordt ongeveer 8 meter breed. De boom heeft een ovale opgaande groeiwijze. De kroon is compact en het blad blijft lang aan de boom. De boom kan goed in de verharding gezet worden.
De schitterende rode herfstkleur is de meest opvallende eigenschap van de boom. De boom krijgt bij aanplant goede ondergrondse omstandigheden, er dient per boom een ruimte van ca. 20 m3 vrijgemaakt te worden. Bij de herprofilering investeert het stadsdeel in de aanplant van een forseboom met 40-45 centimeter omtrek en een hoogte van rond de 10 meter.'

Geen opmerkingen: