14 mrt. 2010

Winst Cohen leidt tot links verlies

De ''meesterzet'' Job Cohen brengt veel emoties los bij mensen die eindelijk het roer om willen in het leiderschap van Nederland.

Tegelijkertijd zeggen sommigen dat het flankerend beleid van het PvdA is dat Cohen kiezers van D66, SP en Groenlinks wegtrekt.

In vorige verkiezingen kwam deze doelbewuste tweestrijd (PvdA tegen CDA/PVV) uiteindelijk bedrogen uit, aangezien er geen linkse meerderheid gevormd kon worden.

En ook nu weer zie je dat het het verlies van de rechtste partijen door een sterk Pvda ook leidt tot een verlies van andere linkse partijen, waardoor op dit moment de enige ''werkbare" coalitie die gevormd kan worden PVV -CDA- PvdA is. En of daar de linkse stemmer blij van wordt? Ook als is burgervader Cohen dan onze toekomstige premier.

Een Links verbond lukt op dit moment alleen met steun van PvdA (27) - D66 (18) - GroenLinks (12) - SP (10) - Christenunie (7).

Ook als de PvdA groter zal groeien, daalt denk ik de zetels bij bijvoorbeeld GroenLinks, waardoor de Linkse lente veraf blijft en het de Pvda toch naar rechts moet gaan kijken.

Of tovert iemand nog een mooi konijn uit de hoed?

Geen opmerkingen: