1 mrt 2007

ZEEBURG MAAKT VAN DIEMERZEEDIJK STERKE ECOLOGISCHE SCHAKEL

De plannen voor de diemerzeekdijk zorgt weer voor een kleine, maar een belangrijke schakel aan de ecologische verbindingszone. Zeeburg en Amsterdam wordt daarmee omringd met bijzondere natuur. GroenLinks Zeeburg maakt zich al tijden sterk voor deze zone die zeer belangrijk is voor de Ecologie en Ekologie. Maar nog belangrijker wordt uiteindelijk het verbindingstuk op het Zeeburgereiland met stadsdeel Noord.

Voor de ringslang, de waterspitsmuis en andere beschermde oeverdieren is de Diemerzeedijk een onmisbare ecologische schakel tussen de natuurgebieden in Waterland en het Gooi. Over de volle lengte van de dijk tussen de Amsterdamse Brug en het Diemerpark wordt buitendijks een 60 meter brede rietkraag aangelegd. Ook komt er een passage bij het viaduct onder de ringweg A10. Het weiland langs de Buitenkerkerweg wordt natuurvriendelijk ingericht

De stadsdeelraad heeft in februari het voorlopige ontwerp vastgesteld. Van 8 maart tot en met 18 april krijgen de belanghebbenden de gelegenheid hun mening op het ontwerp te geven.

(persbericht) ZEEBURG MAAKT VAN DIEMERZEEDIJK STERKE ECOLOGISCHE SCHAKEL

Geen opmerkingen: