3 apr. 2007

Briljante Dwars Motie - het nieuws van planeet groenlinks vandaag

Ik lees best wel wat stukjes van planeetgroenlinks. Elke dag 'check' ik het nieuws. Heel erg leuk om te zien hoe de vrienden van GroenLinks het doen in het Noorden, wat we allemaal niet vinden van vrije drugs, maar ook hoe open informatiestandaards zich een weg banen in de politiek. Ik ben benieuwd of de auto van de toekomst gaat rijden op onze autoloze zondag. Ik vanuit Zeeburg, die niet meedoen, nodigt de makers graag in ons stadsdeel uit. Maar misschien zijn ze al aanwezig op deze dag?

Ik ben volgens mij nog wel op papier lid van DWARS, waar ik geleerd heb wat het woord 'horizontale organisatie' betekent. Maar als ik het stukje van Vincent lees, is dat verleden tijd?
Ach ja, zelfs de evolutie haalt Dwars in. Ik steun dan ook van harte de motie van Michel

Het DWARS congres,
overwegende
dat ook bij DWARS vroeger alles beter was
,
besluit
dat vroeger alles beter was,

en gaat over tot de orde van de dag.

Haast Poeziƫ...
Grappig dat ze het socialisme en de SP als thema voor hun congres hebben genomen. Zelf associeer ik de SP niet met socialisme, ondanks de S. maar alas. Bovendien vind ik Marx zelf heel goed passen als inspirator van de evolutie van het liberaal gedachtegoed. Ik durf de stelling op een feestje wel te verdedigen dat Marx een groot vrijzinnig liberaal was:)
Uit het verslag van Mieke blijkt dat de SP weinig 'Krities' is. Verdikkie, hadden we goede hoop, blijkt het nog niet de waarheid...
Het activistisch talent van de DWARSERS en onze milieuactivisten moet natuurlijk terug komen in GroenLinks, dus de sombere gedachten van Simon deel ik nog niet. We halen de SP daarin vast nog wel in. Actie, actie, actie, te beginnen met een mooie lentedag.

Geen opmerkingen: