4 apr. 2007

Het rommelt

Ik hoorde dat het rommelde. Maar wie rommelt er nu met wie? En kan ik meerommelen? Ik hou wel van een rommelachtig linkse lente.

Zelf ben ik een blanke jonge hoogopgeleide ambtenaar die voor GroenLinks meewerkt in de raad van een stadsdeel met "achterstandswijken". Hoor ik nu eigenlijk thuis in GroenRechts?

Ik ben GroenLinkser omdat ik vind dat je de linkse en groene onderwerpen niet alleen aan de markt moet overlaten, maar dat de overheid een duidelijke sturende rol heeft. Maar ik ben ook GroenLinkser omdat ik vind dat de overheid geen drempels moet opwerpen voor mens (en milieu) om zich te kunnen ontplooien en ontwikkelen. Ik ben bovendien voor vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Dit alles betekent dat ik kan me heel goed kan vinden in de vrijzinnige koers.

En we spreken niet aan? Bij de laatste verkiezingen haalde we in Zeeburg voor Groenlinks 21% (PS'07), 16% (TK '06) en 15% (SD '06) van de stemmen.

We hebben bovendien een fractievoorzitter (Astrid Kuiper) en een fractie/vereniging die duidelijk haar wortels heeft in de buurten en de maatschappelijke organisaties.

Als dat rommelen is, rommel ik graag verder

2 opmerkingen:

Saranna zei

Ik rommel graag mee!

M. Klijmij zei

Rommel dan hier ook mee:

http://www.paulvermast.nl/wp/?p=707