21 mei 2007

Het einde van de Chrysostomos van Balkenende nadert..


© Werry Crone / Trouw
Eerder had ik het al over de 100 dagen van het kabinet

Volgens onze leiders in nood moeten we niet zo mopperen: met een mooi volksfeest (manifestatie) in de Utrechtse Jaarbeurs, en een Knevel en van den Brinkje (Daar komen P&W goed vanaf) moeten we ruim tevreden zijn.

Het doet denken aan een Zuid-Amerikaanse publiciteitscampagne. El Balkenende drinkt zijn biertje bij de arbeidersvrouw in een succesvolle achterstandswijk in Rotterdam. La Bos legt zijn luisterend oor bij de Hollandse producenten van Banken.

De Chrysostomos van het kabinet biedt de oppositie juist „kansen”, zodra het 100-tallig rapport verschijnt, kan je daar in bijsturen. Pieter van Geel van het CDA vatte dat samen: „De kritiek dat de verwachtingen na alle gesprekken in het land te hoog gespannen zouden zijn is onzin. De tour is geen vrijblijvende exercitie, het regeerakkoord is de basis. Het is denkbaar dat op detailniveau andere oplossingen gevonden worden". Wijze woorden van Petrus Leonardus Bastiaan Antonius van Geel
Wouter Jacob Bos oreert „De mensen zijn echt intelligent genoeg om te weten, dat er niet voor alles geld is.”

Vol goede moed gaat het kabinet monter het land in en staat in de TV-studio met het gezicht naar de samenleving. Iets wat ze anders nooooooooooit zouden doen. Stage lopen.

Arie Slob: „We hebben als partij veel aandacht voor duurzaamheid, jeugd en gezin en de zorg voor de kwetsbaren in de samenleving, dat wil ik in elk geval terug zien.” Ik ben benieuwd wat hij, als oud leraar maatschappijleer, het kabinet voor cijfer geeft als de eerste versie van het stageverslag wordt ingeleverd. Bedrijven betalen stagiairs een stagevergoeding van gemiddeld tussen de 200 en 300 euro per maand. Dat bleek dinsdag uit het Nationale Stageonderzoek van stagebemiddelaar Stageplaza.

Met vreugde in het hart kijk ik er vanavond naar uit. Want de (PVDA) bewindslieden vind ik op zich zelf allemaal toppertjes! Misschien blijf ik plakken na Paul de Leeuw

Geen opmerkingen: