20 jun. 2007

kapvergunningen - juni (3)

  • 3 - Insulindeweg 25 (1094 NX):voor het kappen van 3 bomen (Cypressocyparis) in een private binnentuin. De bomen waren te groot geworden voor hun standplaats en zorgden voor overlast bij omwonenden. (20-6-2007)
  • 2 -Insulindeweg 617 (1095 CZ); voor het kappen van 2 bomen (Cypressocyparis). De bomen dienen verwijderd te worden in verband met toegebrachte schade. De bomen zijn zodanig vernield dat ze afgestorven zijn en daardoor om kunnen vallen. Vanwege de gevaarlijke situatie is met terugwerkende kracht de vergunning voor noodkap verleend. (20-6-2007)

Toevallig waren er enkele raadsleden verrast over de kap van de bomen aan de Ertskade. Wie weet komt daarom daar wel een vervolg. Ik denk dat het de plek is waar het alternatieve trapveldje komt als compensatie voor het bouwen van Fountainhead. En waar hard is voor gestreden door bewoners en GroenLinks. Bovendien denk ik ook dat er herplanting op dezelfde plek zal plaatsvinden. Dus het gaat niet om het verdwijnen van groen.. Als ik vandaag tijd kan maken, loop ik langs het stadsdeel om even te kijken.

Geen opmerkingen: