20 jun 2007

Overingens vind ik dat...de autovrije zondag gevierd moet worden!

82% van de Amsterdammers is voorstander van de autovrije dag op zondag 23 september. Dit blijkt uit onderzoek van de Dienst Onderzoek en Statistiek (O+S)

De autovrije dag sluit de ‘Week van de Vooruitgang’ af en heeft als thema: ‘Gezond bewegen in een schone stad’.De autovrije dag mag op steun rekenen van onder meer de Fietsersbond en Amsterdam RAI. Er staan ondertussen ongeveer zeventig initiatieven op het programma.
In antwoord op de vraag ‘Wat vindt u van de autovrije zondag op 23 september aanstaande?’ vindt 61% van de Amsterdammers het een goed idee, 21% zegt één dag te weinig te vinden en 18% vindt het alleen maar lastig. Een verslag van het onderzoek is te downloaden op http://www.autovrijedag.amsterdam.nl/.

Er zijn ongeveer zeventig initiatieven gemeld!

Die bestaan onder andere uit een zeepkistenrace, levend sjoelen, een hockeywedstrijd, panna-knock-out, een recordpoging straatkrijttekenen voor het Guinness Book of Records, audities voor het Amsterdam Admirals Dance Team, skelterraces, capoeira op straat, een beddenrace, Sunday Afternoon Skate, een straatfestival op de Overtoom, street games festival Come Out & Play en diverse milieumarkten, buurtlunches en fietsroutes. Daarnaast is traditiegetrouw de Dam-tot-Damloop.


Organisatoren konden tot begin deze maand grote evenementen aanmelden en hiervoor subsidie aanvragen. Tot 1 september is het mogelijk nog kleinschalige buurtactiviteiten met een maximum van 100 bezoekers aan te melden. Initiatieven die voor 1 augustus worden aangemeld en opgenomen worden in het programma komen nog op de officiële evenementenplattegrond.

Autovrij gebied Het autovrije gebied bevindt zich binnen de ring A10, met uitzondering van het stadsdeel Zeeburg (maar laat ik daar niet over gaan zeuren).

Geen opmerkingen: