27 aug. 2007

Stadsdebat: voorrang voor een gezonde stad: 12 september in Zeeburg

Amsterdammers gaan in debat over ‘Voorrang voor een gezonde stad’. Amsterdam stelt een aantal maatregelen voor zodat er minder én schoner verkeer binnen de ring A10 komt. Want de lucht in en rond Amsterdam is alles behalve schoon en dat heeft grote gevolgen voor de gezondheid, voor de ontwikkeling van de stad en voor het klimaat.

Op woensdag 5 september is er het startdebat in Felix Meritis. In de weken daarna zijn op diverse plaatsen stadsdeeldebatten die door de stadsdelen zelf worden georganiseerd: Voor Zeeburg vindt die op woensdag 12 september plaats.

Op donderdag 20 september, in de Week van de Vooruitgang en voorafgaand aan de autovrije dag, is her et slotdebat in Podium Mozaïek.

Het gaat hier om "consultatie" en (nog) niet om inspraak. De resultaten van het debat worden verwerkt in het definitieve plan. Het college van B&W en de dagelijkse besturen van de stadsdelen stellen het plan vervolgens vast en geven het in het najaar vrij voor inspraak.

Voor aanmelding, data, locaties en tijdstippen en meer achtergrondinformatie: www.gezondelucht.amsterdam.nl.

Trouwens op zaterdag 22 september vindt er op het Zeeburgereiland de Schone en Zuinige Mobiliteitsbeurs plaats 10:00 - 18:00 uur.

Geen opmerkingen: