5 nov. 2007

Brug 109 heet voortaan Hartmanbrug


Op dinsdag 6 november 2007 wordt brug 109 in de Molukkenstraat ter hoogte van de Valentijnkade omgedoopt tot de Hartmanbrug.
De heer A. Hartman was eigenaar van de sigarenzaak op de hoek Molukkenstraat - Valentijnkade en werd in 1993 doodgeschoten tijdens een overval. Dinsdag is dat precies veertien jaar geleden. De sigarenwinkel, pal voor de brug, werd maar liefst achttien keer overvallen. Bij de vijftiende overval in 1993 kwam de winkelier om het leven.

U bent uitgenodigd om bij de onthulling van het naambordje op de brug doorAn Hartman en stadsdeelwethouder Dennis Straat te aanwezig te zijn. Dit vindt plaats om 15.00 uur. Na de onthulling is er voor genodigden een kleine bijeenkomst in café Valentijn.

De naamgeving gebeurt op initiatief van Peter Korrel die in Amsterdam al jaren bezig is om de vele naamloze bruggen, die alleen een nummer hebben, een toepasselijke naam te geven.


In 2001 kreeg een brug in stadsdeel Zuid zijn naam Korrelbrug. De naam van die brug symboliseert de verdwijning van de middenstand aan de Hobbemakade, waar Korrels voorouders in melk handelden.

Geen opmerkingen: