14 jan. 2008

de Indische Buurt stijgt in populariteit

Een quote uit het Parool van vrijdag over de stijgende huizenprijzen in Amsterdam

"Zeeburg spant met een stijging van 20,4 procent in drie maanden tijd de kroon. Bakker heeft een verklaring. ''In de Indische Buurt waren de prijzen laag. Doordat corporaties hele straten tegelijk zijn gaan renoveren, zijn daar de prijzen de pan uitgerezen. Het ziet er ook fantastisch uit. Als je geen 240.000 euro voor 55 meter in Oud-West kunt betalen, en je vindt een alternatief onder de twee ton in de gerenoveerde Indische Buurt, ben je snel verkocht.''

Zegt natuurlijk niks over de huizenprijzen, Slotervaart, Centrum, de Zuidelijke stadsdelen, (Een appartement in Slotervaart kostte in het derde kwartaal nog gemiddeld ruim 173.000 euro, maar 214.000 euro in het laatste kwartaal. In Oud-Zuid steeg een gemiddeld appartement van 289.000 tot ruim 325.000 euro in prijs).

Betaalbare huizen voor iedereen, is een goed motto. Dus met dat kritische oog moet je de ontwikkeling volgen, dat prijzen de pan uit reizen vind ik een groot-stedelijk probleem.
Maar wat ik positief vindt dat de inspanningen om de buurt fysiek te verbeteren, dus al te merken (als is het in iets onsociaals als huizenprijzen). Hopelijk stijgt het aanbod van voorzieningingen en leefplezier hiermee ook.

Geen opmerkingen: