1 feb. 2008

Verbod op terrasverwarming: Kathalijne Buitenweg wel of niet een bromsnorrende salonsocialiste?

Gisteren stemde de Europese Raad in met een verbod op terrasverwarming. Daarmee is het overigens nog geen wet. Dat gebeurt alleen als de Europese Commissie er een formeel wetsvoorstel van maakt.

Ton Poppes, eigenaar van disco Escape aan het Rembrandtplein en bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Amsterdam, noemt het salonpolitiek en krankzinnig dat het Europees Parlement zich met terrasverwarming bezighoudt.

GroenLinks parlementariër Kathalijne Buitenweg dient van repliek ''Energievoorschriften voor apparaten, van lampen tot auto's, zijn nu eenmaal een Europese aangelegenheid. De Europese Unie vormt één markt, waarop goederen vrijelijk circuleren. Om onze klimaatambities waar te maken moeten we de Europese regels voor de energie-efficiëntie van apparaten aanscherpen en de meest verspillende apparaten van de markt halen. In die laatste categorie valt niet alleen de gloeilamp, maar ook de terrasverwarmer. "

Je kan nog stemmen voor de Bronzen Bromsnor voor de meest belachelijke verbodsbepaling. Maar ik heb niet voor Kathalijne gestemd, ze heeft volgens mij gelijk. Ik stemde op het Verbod op de Koran (Wilders augustus 2007), Verbod op bikini-reclame (ChristenUnie april 2007) en Verbod op kraken (november 2007).

We kregen in Budapest op een sjiek terras heerlijke dekentjes, dat was een van mijn romantische vakanties ooit....

Geen opmerkingen: