4 apr. 2008

Femke Halsema opent de campagne Lekker Leven in Zeeburg!
Ik maakte bovenstaand filmpje omdat De Lekker Leven campagne vanochtend is begonnen! Bij de J.P. Coenschool in Zeeburg werd door Femke Halsema een rommeltuintje geopend, waar kinderen zelf bloemen in laten bloeien en groenten in gaan verbouwen. (kijk ook op de site van Astrid Kuiper)

Lekker met de vingers in de modder leren over de natuur. Samen met Femke Halsema hebben de kinderen de eerste bloemen geplant; violen, lobelia's, verse munt en een grote prunusstruik. De groenten komen later, die worden eerst in de klassen in zaaibakken gezaaid en als de groenten klaar zijn om buiten de grond in te gaan, kunnen de kinderen weer aan de slag.


Het was groot feest vanochtend bij de J.P. Coenschool in Zeeburg. Alle kinderen mochten eerst een groene Lekker Leven ballon uit de grond halen, waarna de tuin klaar was voor de planten.
Sylvie van den Akker hield een korte toespraak over natuureducatie op de school. Zij is erg blij dat ze dit samen met GroenLinks, de docenten en de ouders van de kinderen heeft kunnen realiseren.


Aansluitend vertelde Femke Halsema over de campagne Lekker Leven: "Het is heel belangrijk dat kinderen in de praktijk kunnen leren over de natuur. En daarvoor hoef je niet perse 'buiten' te wonen, dat kan al in een rommeltuin bij je school in de stad!"


Lekker Leven gaat de komende twee jaar meer groen voor kinderen realiseren; groen om in te leren én groen om in te spelen! Kijk op http://www.lekkerleven.groenlinks.nl/

1 opmerking:

Margreet zei

op mijn blog ook nog wat foto's: http://margreetdeboer.hyves.nl/blog/11024593/GroenLinks_Amsterdam_lanceert_campagne_Lekker_Leven/J_dW/