15 mei 2008

Social Return: ik geef u werk, u werkt voor ons

Vaak doet mijn werk zulke goede dingen dat ik het toch niet kan laten om het hier te vertellen. Op 15 april jl. heeft de gemeente Amsterdam social return ingesteld, ook wel contract compliance genoemd. Social return betekent dat je sociale voorwaarden stelt bij aanbestedingen.
Kort gezegd komt het er op neer dat bij aanbestedingen boven de € 206.000,- de opdrachtnemer wordt verplicht om (leer)werkplekken en stageplekken te realiseren voor werkzoekenden. Het gaat hierbij om werkzoekenden die staan ingeschreven bij de Dienst Werk en Inkomen (DWI). Het terugdringen van (jeugd)werkloosheid is een hoge prioriteit. De gemeente Amsterdam doet daarom met social return een beroep op de bedrijven in de stad.

De gemeente Amsterdam is zelf ook een grote werkgever binnen de stad Amsterdam en kan zelf het goede voorbeeld geven. Om ook als gemeente Amsterdam een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de werkloosheid is een project gestartwerkervaringsplaatsen voor jonge werkzoekenden.Het doel van dit project is om werkervaringsplaatsen te creƫren voor werkzoekenden die bij de DWI staan ingeschreven.

Geen opmerkingen: