26 nov. 2008

Panama nog niet, Fountainhead wel

Update woensdag 18:26 uur: ondertussen ben ik wel geinformeerd, over Panama staat in een brief van het Dagelijks Bestuur aan de raad de volgende zin:

'De uitspraak van de Raad van State heeft niet direct betrekking op het wel of niet bestemmen van een discotheekfunctie in het pand van Panama. De RvS bevestigt weliswaar dat het bestemmingsplan onvoldoende motiveert waarom er een discotheek naast een woonbestemming gevestigd kan worden, maar stelt dat de Provincie ten onrechte de volledige horecabestemming van goedkeuring heeft onthouden. Om die reden wordt door de RvS de volledige nieuwe bestemming van goedkeuring onthouden zodat tijdens het herstel van het bestemmingsplan het oude plan van kracht is (inclusief horeca).'

Ik lees 2 belangrijke berichten op het net (nog niet officieel tot mij gekomen):

Het Parool (en AT5) melden dat Club Panama voorlopig geen officiële bestemming als discotheek krijgt(ingetekend in het bestemmingsplan) aangezien de Raad van State vindt dat er onvoldoende rekening gehouden is met de luchtkwaliteit en met omwonenden.

De bezwaren van omwonenden tegen de bouw van gebouw Fountainhead aan de Ertskade heeft de Raad van State naast zich neergelegd.

GroenLinks Zeeburg heeft zich altijd ingezet om een werkbare vorm te vinden zowel voor Panama als voor de omwonenden, dit betekent dus terug naar de tekentafel voor het stadsdeel, maar wat de gevolgen zijn voor de club Panama (en het stadsdeel..) is mij nog onduidelijk.

Geen opmerkingen: