8 dec. 2009

Amsterdam staat in de top 5 van groenste steden in Europa.

Amsterdam staat in de top 5 van groenste steden in Europa. In de European Green City-index staan we op plaats vijf, na Kopenhagen, Stockholm, Oslo en Wenen. Natuurlijk zijn er eigenlijk vast kleine steden die beter zijn, maar ja die worden niet meegenomen in de test.Tenminste volgens Siemens. We doen het goed qua van waterverbruik, afvalverwerking en de aandacht voor groengebieden (?). Maar op luchtkwaliteit scoren we slecht.
Op de goede weg dus, maar om nummer 1 te worden, moeten we nog hard werken.

GroenLinks presenteert daarom op het juiste moment de Klimaatbegroting 2010
Hierin worden voorstellen gedaan om de CO2-uitstoot tussen 1990 en 2020 met 40 procent te verminderen. Om de CO2-uitstoot verregaand te beperken is volgens GroenLinks een 'revolutie' nodig op het gebied van energiebesparing. Door bijvoorbeeld woningcorporaties te betrekken, of dat woningeigenaren fiscaal voordeel moeten krijgen, zodra zij energiebesparende maatregelen treffen in hun huis.

Kees Vendrik zeg:"Met onze maatregelen geven we een flinke stimulans aan de productie van groene energie. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, we creƫren daarmee ook een hoop nieuwe banen."

en

'Veel mensen willen hun huis graag beter isoleren, maar zien tegen de hoge investeringen op. Daarom moet je mensen financieel ondersteunen, om te beginnen diegenen met een smalle beurs. Dat is ook een hele sociale maatregel, omdat betere isolatie een lagere energierekening betekent'

Geen opmerkingen: