7 jan. 2010

VVD-er Neppérus: het sneeuwt, dus bestaat dat klimaatprobleem wel?

Ik zie de campagne ontvouwen vanaf het reservebankje. Afgelopen maandag was ik bij een stemwijzer bijeenkomst. Samen met de andere partijen brainstormden we kort over mogelijke stellingen.

Naast ons zaten de vrinden van de VVD. Het stimuleren van verkeer en autos ligt hen nauw aan het hart. Jammer dat het rekenmeesters zijn, want ze strepen 20.000 extra bomen weg tegen 22.000 extra auto's en meer mensen? Een klimaatneutrale investering volgens de VVD.

Anyways altijd leuk discussieren met de lokalo's van de VVD. Leuk ook dat Marianne Poot veel van onze discussies in het programma heeft weten te verwerken. Ook al hebben ze ideeen die anders zijn dan die van ons. Zo lang ze het probleem maar niet ontkennen.

Maar wat schetst mijn verbazing! lees ik vandaag in Trouw 5 vragen met VVD kamerlid Helma Neppérus: 'Het zou best kunnen dat de aarde opwarmt, maar het moet eens goed worden uitgezocht'. Ze verwijst daarbij naar deze koude periode met sneeuw...en het mogelijk klimaatcomplot. Ook op haar site schrijft ze: . "Het wordt tijd, dat het ook hier gebeurt, voordat we wellicht honderden miljoenen voor niets uitgeven".

Ga toch even opzoeken wat de VVD het belangrijkste probleem van de toekomst vindt, als het niet het klimaatprobleem, het grondstoffenprobleem, het voedselprobleem, armoede en gezondheid is.

Hint: het verkiezingsprogrogramma van de VVD Amsterdam heet 'dit is ons amsterdam'
Hint 2) in zijn voorwoord verklapt Eric Verburg nog geen speerpunt, maar in de samenvatting wordt hij smakelijk geciteerd":
Ik sta voor een Amsterdam waar de hufters keihard worden aangepakt en de nette, werkende mensen zoveel mogelijk met rust gelaten worden.

Hint 3) De VVD zet zich per zin af tegen milieumaatregelen van GroenLinks/PvdA. (opteren ze voor een coalitie met CDA en D66?)

P.s. De KNMI schrijft:
Het afgelopen jaar was warm. In De Bilt bedraagt de gemiddelde temperatuur 10,5 graden tegen 9,8 graden normaal. Bovendien was het zeer zonnig: 2009 hoort tot de zonnigste jaren sinds de metingen begonnen in 1901. De zon scheen gemiddeld ruim 300 uur meer dan gewoonlijk. Verder viel er minder regen dan gewoonlijk.

Geen opmerkingen: