27 feb. 2008

Kapvergunningen- februari (3) Sluiseiland

Vandaag is de kapvergunning voor de iepen op het sluiseiland op het net gepubliceerd.

Al eerder maakte we daar een filmpje over, en spraken we op GroenLinks initiatief erover in de raad in juli 2007. Het voorstel van het Dagelijks Bestuur toen was, na bespreking met Rijkswaterstaat, dat de bomen allemaal gecompenseerd worden met financiele steun van de grondeigenaar (rijkswaterstaat).
Op dat moment beloofde de wethouder ook de mensen die een zienswijze hebben ingediend, goed te informeren hoe met hun zienswijze is omgegaan. Wellicht voor me nog eens goed om te zien of dat gebeurd is. Volgens mij zijn er in de tussenliggende periode 5 iepen gekapt vanwege iepziekte.
  • 36- Westelijke Merwedekanaaldijk 4 (Middeneiland), voor het kappen van 36 bomen (Iepen). Reden voor kappen: de bomen verstoren radarbeeld scheepvaart/begeleiding ARK kanaal. Dit kan gevaar opleveren voor de scheepvaart. Het terrein is van Rijkswaterstaat. Er is een herplantplicht voor 41 bomen opgelegd. (verzenddatum 21-2-2008).

Hier staat de oorspronkelijke brief gekomen van het Dagelijks Bestuur over de voorgenomen kap van 40 (eerst waren het er 41?) bomen op het sluiseiland.


Geen opmerkingen: